Confidenţialitate

Martor în dosarul Turceni-Rovinari: Ponta a ales culoarea mașinii plătite de Șova. A mai cerut și senzori de parcare

Audieri la Instanța Supremă în dosarul Turceni-Rovinari, în care au fost trimiși în judecată, printre alții, Victor Ponta și Dan Șova.

Un martor din acest dosar, fost dealer auto, le-a declarat judecătorilor că fostul premier, judecat pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, a ales culoarea mșinii pe care a plătit-o firma lui Dan Șova. Totodată, martorul a declarat că Victor Ponta a cerut ca mașina să fie dotată cu senzori de parcare şi covoraşe.

 

Martorul Marius Constantinescu, în prezent pilot la Blue Air, a relatat, că, în 2009, când lucra la Mistubishi Motors, a intermediat livrarea unui autoturism către Victor Ponta.

“În acea perioadă eram director de vânzări şi am fost contactat de o doamnă de la SCA Şova care mi-a cerut o ofertă pentru Mitsubishi Lancer şi ulterior am aflat că era pentru Victor Ponta. I-am transmis oferta telefonic şi pe e-mail. Este o maşină mai rară pe piaţă. Doamna mi-a spus că va veni Victor Ponta. Acesta a venit şi am vorbit despre detalii tehnice. Era pasionat de curse automobilistice. Maşina urma să fie achiziţionată pe firma Romstal Leasing. Cei de la Romstal mi-au trimis factura şi s-a făcut plata. Am făcut comandă la Mitsubishi, a durat o lună-două până la livrare. Cred că (Ponta, n.r.) m-a vizitat de două ori. La a doua vizită cred că am făcut un test-drive. La livrare a venit Victor Ponta şi i-am explicat ce trebuie şi ce nu trebuie să facă cu maşină”, a spus Marius Constantinescu, citat de News.ro.

“A cerut doar senzori de parcare şi nişte covoraşe. Am discutat cu el şi despre preţul maşinii. Victor Ponta mi-a spus că el va folosi autoturismul. Acesta şi-a ales şi culoarea din cele două disponibile, respectiv negru”, a mai spus martorul, care a adăugat că era vorba de “o maşină mai specială, exotică, nu aveam un exemplar acolo”.

Întrebat de procuror cine l-a anunţat că va fi contactat de SCA Şova în legătură cu achiziţia maşinii, martorul a răspuns că tatăl său, consilier la aceeaşi Casă de avocatură.

“Tatăl meu era consilier al lui Şova la Casă de avocatură a acestuia şi el mi-a spus că voi fi contactat în legătură cu achiziţionarea maşinii”, a declarat Marius Constantinescu, potrivit news.ro.

Dosarul Turceni-Rovinari

În acest dosar, pe lângă fostul premier Victor Ponta și senatorul Dan Şova, au mai fost trimiși în judecată și Laurenţiu Dan CiurelDumitru Cristea și Laurenţiu-Octavian Graure la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), director general al Complexului Energetic Turceni (CET), respectiv director economic al CET.

 

Victor Ponta este acuzat de DNA în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi “Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate în realitate.

Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi “Şova şi Asociaţii” la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu.