„Marșul Tăcerii” pentru comemorarea victimelor pe două roți în trafic

Pe 16 mai va avea loc și în București „Marșul Tăcerii”, pornit din Parcul Izvor. Pentru bicicliștii din București va fi a opta ediție, după cele din 2011 și 2012, care au avut loc la inițiativa lui Marian Vulpe, și după cele din anii 2013-2017, organizate de Asociaţia Adevăraţii Veloprieteni România.

În 2018 se împlinesc 15 ani de când „Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima data în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic.

Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob. Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, ca și evocare a bicicletelor „fantomă”.

”Plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor”, explică Mihai Deneș, vicepreședinte la Asociaţia Adevăraţii Veloprieteni România.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS