Confidenţialitate

Marea Britanie: Zeci de mii de firme riscă să se închidă din cauza facturilor la energie. Liz Truss prezintă joi planul de ajutor pentru populație | AUDIO

În Marea Britanie, zeci de mii de firme riscă să se închidă din cauza facturilor la energie. Cabinetul condus de Liz Truss ar urma să prezinte mâine joi, 8 septembrie 2022, planul privind înghețarea facturilor și ajutorul oferit către populație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dintre firmele mici care vor supraviețui facturilor uriașe ce vor sosi din octombrie, multe vor fi nevoite să-și concedieze din angajați, arată o analiză a experților publicată de BBC.

Postul de televiziune prezintă și povestea unui antreprenor care deține un bar și o cafenea în orașul Leeds. Acesta spune că factura la energie va sări de la 1.500 de lire sterline la aproximativ 10.000 de lire sterline de la începutul lunii octombrie. Tânărul antreprenor spune că situația este catastrofală.

Joi, guvernul condus de Liz Truss, este așteptat să anunțe un sprijin financiar semnificativ pentru gospodăriile care se vor confrunta cu o creștere de 80% a plafonului prețurilor la energie.

Se așteaptă ca planul guvernului să includă o reducere a costurilor pentru firmele mari și mici, dar detaliile nu sunt încă cunoscute.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie: Liz Truss și-a alcătuit echipa guvernamentală, cu anumite schimbări importante față de cabinetul lui Boris Johnson