Confidenţialitate

Liz Truss a devenit oficial prim-ministrul Marii Britanii după întâlnirea de la Balmoral cu Regina

Liz Truss a devenit prim-ministrul Marii Britanii după ce s-a întâlnit cu Regina la Castelul Balmoral. Truss, în vârstă de 47 de ani, este al 56-lea prim-ministru al Marii Britanii și a treia femeie în poziție de conducere.

Liz Truss se va întoarce la administrația de pe Downing Street, iar de la ora 18:00 (ora României) va susține un discurs înainte de a-și anunța cabinetul, relatează The Guardian.

Planurile lui Liz Truss în contextul crizei energiei

Se așteaptă ca unul dintre primele sale acte semnificative în calitate de prim-ministru să fie un anunț privind planurile de abordare a crizei prețurilor la energie, iar aliații săi ar discuta un pachet de 100 de miliarde de lire sterline pentru înghețarea facturilor.

Pachetul ar putea fi lansat chiar joi și se așteaptă ca acesta să fie plătit prin împrumuturi suplimentare, mai degrabă decât printr-o taxă pe profit pentru furnizori, așa cum a propus Partidul Laburist.

Liz Truss: „Voi lua măsuri îndrăznețe pentru a trece cu toții de aceste vremuri grele”

„Sunt onorată să fiu aleasă lider al Partidului Conservator. Vă mulțumesc pentru că mi-ați acordat încrederea de a conduce și de a livra pentru marea noastră țară. Voi lua măsuri îndrăznețe pentru a trece cu toții de aceste vremuri grele, pentru a ne dezvolta economia și pentru a elibera potențialul Regatului Unit”, a transmis Liz Truss pe Twitter.

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Boris Johnson: „Liz Truss și guvernul său vor face tot posibilul ca oamenii să treacă peste această criză” | VIDEO