Confidenţialitate

Marea Britanie: Liz Truss, noul lider al conservatorilor și premierul țării | VIDEO

Zi importantă luni în Marea Britanie. Partidul Consevartor și-a aflat noul lider, implicit și viitorul premier al țării. Lupta s-a dat între Liz Truss și Rishi Sunak. Presa din Regatul Unit a dat-o favorită pe Liz Truss, fost ministru de Externe în cabinetul condus de Boris Johnson.

UPDATE 14:30: Noul prim-ministru al Marii Britanii a fost anunțat: Liz Truss

A fost anunțat oficial numele noului prim-ministru al Marii Britanii: Liz Truss.

Știre inițială

Rishi Sunak este fost ministru al Finanțelor. A fost în cetrul scandalului privind petrecerile de la Downing Street în timpul carantinei naționale.

Potrivit BBC, acesta este milionar după mai multe afaceri în City of London iar soția lui este moștenitoarea unei averi care se află acum în centrul unor investigații fiscale.

De cealaltă parte, Liz Truss este fost ministru de Externe în cabinetul lui Boris Johnson. A făcut campanie în trecut pentru ca Regatul Unit să rămână în Uniunea Europeană, dar acum spune că Brexitul este un lucru bun.

Principala problemă pe care trebuie s-o rezolve viitorul premier al Marii Britanii este prețul energiei.

Înghețarea facturilor este una dintre opțiunile luate în considerare. Multe pub-uri din Regat riscă să pună lacătul pe ușă în urma facturilor mari la electricitate.

Presa din Regat susține că favorită pentru preluarea șefiei Partidului Conservator și implicit viitorul premier este Liss Truss.

Anunțul va fi făcut luni în jurul orei 14 și 30 de minute.

Apoi, noul prim ministru alături de fostul șef al cabinetului de la Londra, Boris Johson, se vor întâlni cu Regina Elisabeta la Balmoral în Scoția, pentru transferul de putere.

Este pentru prima dată în domnia Reginei Elisabeta când viitorul premier nu este primit de regină la Buckingham Palace.

Citește și: Ministrul Transporturilor din Marea Britanie vrea ca bicicletele să aibă limită de viteză și plăcuțe de înmatriculare

Foto: Shutterstock