Marea Britanie: Un preot va amenda mirii care întârzie la propria nuntă

John Corbyn, un preot  englez care a avut parte de mulți miri întârziați la propria cununie religioasă, a instituit o amendă de 100 de lire pentru cei care nu pot respecta ora la care au fost programați pentru ceremonie, scrie The Telegraph.

Taxa va fi cuprinsă în costul ceremoniei și returnată apoi cuplurilor care ajung la timp, sub forma unui cec.

Vor fi taxați cei care întârzie mai mult de 20 de minute, iar banii acestora vor reveni voluntarilor care asista la cununie.

„Nu i-aş spune o taxă, dar dacă vrei să închiriezi locul pentru o oră sau două ore, plăteşti sume diferite”, spune clericul.

Dar acest nou sistem de taxare nu pare să le descurajeze pe mirese. Clara Hubbard, care s-a căsătorit pe 9 septembrie, spune: „Nu am nimic împotriva amenzii. E de înţeles, în special atunci când au mai mult de o nuntă într-o singură zi şi îi afectează dacă se produc întârzieri”.

Amenda pentru mirii întârziați nu este primul motiv pentru care preotul John Corbyn a ajuns pe primele pagini ale ziarelor pentru ideile sale controversate.

În 2003, a stârnit discuţii după ce le-a interzis mireselor să poarte rochii fără bretele în biserică, refuzând să căsătorească un cuplu după ce mireasa a ales să poarte o astfel de rochie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS