Confidenţialitate

Marea Britanie: Soarta lui Boris Johnson, decisă luni de parlamentari. Scandalul „Partygate” a declanșat procedura unui vot de încredere | AUDIO

Boris Johnson se confruntă azi cu cel mai întunecat moment al mandatului său în fruntea Guvernului britanic. După scandalul Partygate privind petrecerile de la reşedinţa din Downing Street, în plină carantină COVID, parlamentarii din propriul partid au reușit să adune suficienți susținători pentru un vot de încredere în ceea ce îl privește pe Boris Johnson, liderul conservatorilor. Dacă va pierde votul, va rămâne și fără mandatul de premier.

Autoritatea lui Boris Johnson este pusă la îndoială după luni de zile în care liderul conservatorilor și șeful guvernului britanic a fost urmărit de așa-numitul scandal “Partygate” și după ce a fost huiduit în public în timpul sărbătoririi Jubileului de Platină al reginei.

Oficial al Guvernului britanic: Pragul de 15% fost depășit

„Pragul de 15% dintre parlamentari care solicită un vot de încredere în şeful Partidului Conservator a fost depăşit”, a declarat un oficial al formațiunii aflate la guvernare.

Boris Johnson a fost amendat din cauza petrecerilor din plină pandemie de coronavirus

Dezvăluirile privind petrecerile desfăşurate la reşedinţa din Downing Street în plin lockdown la nivel naţional impus de pandemia de COVID-19 i-au adus premierului chiar și o amendă din partea poliției.

Votul va avea loc între orele 20:00 și 22:00, ora României

Boris Johnson a promis că va continua să lupte, dar dacă va pierde votul din această seară, care va avea loc între 20:00 și 22:00, ora României, va fi obligat să demisioneze din funcția de prim-ministru comentează CNN.

Ultima dată când a avut loc un vot de neîncredere de succes împotriva unui prim-ministru a fost în 1979. Chiar dacă un prim-ministru câștigă, acest gen de acțiune tinde în cele din urmă să fie fatală. Predecesoarea lui Johnson, Theresa May, a fost demisă la mai puțin de un an după ce a câștigat un vot de încredere.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Boris Johnson, într-o alocuțiune în Parlamentul Ucrainei: „Trimitem ajutor de 300 de milioane de lire sterline. Veți învinge Rusia” | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.