Confidenţialitate

Boris Johnson: „Cele mai mari temeri ale noastre s-au adeverit acum”

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, afirmând într-un discurs televizat că Vladimir Putin a „atacat o țară prietenă fără nicio provocare și fără nicio scuză credibilă”, scrie CNN.

„Cele mai mari temeri ale noastre s-au adeverit acum, iar toate avertismentele noastre s-au dovedit a fi tragic de exacte”, a declarat Johnson.

De asemenea, a cerut ca Europa să pună capăt dependenței sale de petrolul și gazele rusești.

Dar Johnson nu a prezentat detalii despre răspunsul Marii Britanii, spunând doar că lucrează cu aliații la un „pachet masiv de sancțiuni economice”, menit să „împiedice economia rusă”.

Marți, după ce Putin a ordonat pentru prima dată intrarea trupelor în două teritorii separatiste din estul Ucrainei, Johnson a anunțat sancțiuni împotriva a cinci bănci rusești și a trei persoane fizice – măsuri care au fost criticate în unele colțuri pentru că nu au mers suficient de departe.

Fii la curent cu cele mai noi informații despre situația Rusia-Ucraina pe site-ul Europa FM.

Citește cele mai noi update-uri aici: Rusia a lansat o invazie asupra Ucrainei prin nord, sud și est. Insula Șerpilor, vizată de un atac, anunță grănicerii ucraineni | LIVE UPDATE

Sursa foto: Twitter / Boris Johnson

Autor: Carmen Zanfir