Confidenţialitate

Boris Johnson: Autoizolarea pentru persoanele infectate cu COVID-19 va fi eliminată, de joi, în Anglia. Dați dovadă de responsabilitate!

Premierul britanic Boris Johnson anunță că autoizolarea pentru persoanele care au fost testate pozitiv la Covid va fi eliminată de joi în Anglia, scrie The Guardian.

„Oamenii vor fi rugați să dea dovadă de responsabilitate, la fel cum îi încurajăm pe cei care pot avea gripă să fie atenți cu ceilalți”, a transmis Boris Johnson.

Boris Johnson spune că nivelurile de imunitate sunt ridicate, iar decesele sunt scăzute și de aceea restricțiile pot fi ridicate acum. Testarea la scară largă este mult mai puțin importantă în cazul variantei Omicron, mai spune acesta.

Costul vaccinărilor și al testelor COVID a fost imens, spune el.

„Bugetul pentru testare, depistare și izolare a depășit întregul buget al Ministerului de Interne. Trebuie să reducem acest lucru”, a spus Boris Johnson.

Boris Johnson, despre certificatul COVID

Boris Johnson a declarat că de la 1 aprilie nu va mai fi recomandată utilizarea certificării voluntare a statutului Covid, adăugând: „Aplicația NHS va continua să permită oamenilor să își indice statutul de vaccinare pentru călătoriile internaționale”.

Johnson a declarat că „vaccinurile și tratamentele specifice” vor fi puse în aplicare pentru cei mai vulnerabili, spunând: „Astăzi luăm măsuri suplimentare pentru a ne proteja împotriva unei posibile reapariții a virusului, acceptând recomandările pentru doza booster la primăvară, oferită celor cu vârsta de 75 de ani și mai în vârstă, rezidenților mai în vârstă din centrele de îngrijire și celor peste 12 ani care sunt imunodeprimați”.

Sursa foto: Twitter / Boris Johnson

Citește și: Turiștii care vor să meargă în Israel nu mai au nevoie de vaccin anti-COVID de la 1 martie. Noua condiție de intrare în țară | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir