Confidenţialitate

Val de demisii în Downing Street după scandalul legat de petrecerile din timpul carantinei naționale | AUDIO

„Boris Johnson – zguduit de valul de demisii”, „Furtuna perfectă. Petrecerea s-a încheiat”. Sunt doar câteva din titlurile din presa britanică despre demisiile recente din Downing Street. Mai mulți consilieri l-au „părăsit” pe liderul guvernului de la Londra. Demisiile vin în plin scandal legat de petrecerile din timpul carantinei naționale.

Patru consilieri importanți ai premierului Boris Johnson și-au dat demisia. Printre ei se numără și directorul de Politici din Downing Street, dar și șeful Departamentului de comunicare despre care presa notează că ar fi participat la „cunoscutele” petreceri cu alcool organizate în Downing Street, chiar în timpul perioadei de carantină.

Presa din Regat notează, potrivit unui rezumat HotNews, că ar fi lovitura fatală pentru Boris Johson, a cărui demisie este cerută și de colegii conservatori.

Cotidianul Metro titrează: „Furtuna perfectă. Petrecerea s-a încheiat”, iar tabloidul The Sun notează: „Ouch! Partygate, baie de sânge”, în timp ce The Gurdian și BBC vorbesc despre șocul în urma valului de demisii.

Jurnaliștii din Marea Britanie subliniază că Boris Johnson încearcă, folosindu-și ultimele puteri, să-și salveze mandatul – în timp ce scandalul „PartyGate” este departe de final.

Sursa foto: Twitter / Boris Johnson

Citește și: Paris: Navetiștii vor merge la serviciu cu telegondola începând din 2025 | AUDIO

Autor: Mihai Bucureșteanu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.