Confidenţialitate

MAREA BRITANIE: Părăsim UE, dar vom continua să protejăm continentul

Aflat în vizită la baza militară de la Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, ministrul britanic al Apărării a declarat că, deși țara sa se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, guvernul de la Londra se va implica în continuare în acțiunile de apărare a continentului.

Anterior, Michael Fallon a asistat la un exerciţiu demonstrativ organizat în localitatea brașoveană Cincu, unde 1.000 de soldaţi britanici participă, în aceste zile, la exerciţiul NATO – Noble Jump 2017.

‘Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană, dar vom continua să protejăm securitatea continentului nostru. Şi, pe măsură ce lumea devine, din păcate, mai întunecată şi mai periculoasă, veţi continua să găsiţi o Mare Britanie cu adevărat globală, stând cu mândrie alături de dumneavoastră. Determinaţi în apărarea libertăţilor pe care le preţuim – toleranţă, justiţie şi democraţie, a ceea ce însuşi Mihai Kogălniceanu a numit odinioară <spiritul liberal>. Şi veţi găsi Marea Britanie determinată mai mult ca niciodată de a se asigura, indiferent de provocările şi incertitudinile pe care le întâmpină, că libertatea, atât de greu obţinută, triumfă întotdeauna’, a spus oficialul de la Londra.