Confidenţialitate

Marea Britanie: Ministrul de Externe Liz Truss, al 11-lea candidat la șefia Partidului Conservator și la conducerea noului guvern

Șefa diplomației britanice, Liz Truss, s-a înscris duminică seară în cursă pentru a-i succede lui Boris Johnson. Acum sunt 11 candidați la șefia Partidului Conservator. Campania e marcată de dezbaterea privind politica fiscală.

Ministra de Externe și-a anunțat candidatura într-un interviu în Daily Telegraph, Liz Truss angajându-se să înceapă să reducă taxele „din prima zi”. Ea a declarat că „nu este corect să mărim taxele acum” și că, dacă va fi aleasă, va lua „măsuri imediate” pentru a ajuta la acoperirea costurilor de trai.

Conservatorii deţin majoritatea în Camera Comunelor, așadar competiția pentru postul de lider al partidului este și pentru șefia guvernului britanic.

Mulți dintre cei 11 candidați au prezentat planuri fiscale ca element central al propunerilor lor.

Comitetul 1922, responsabil cu organizarea internă în partid, se reunește luni pentru a decide calendarul și regulile cursei pentru conducerea formațiunii politice, scrie BBC.

În cadrul procesului în două etape, parlamentarii conservatori vor reduce numărul candidaților la doi, prin runde de vot, înainte ca membrii Partidului Conservator să decidă câștigătorul, cel mai probabil la începutul lunii septembrie.

Foto: Captură video Youtube / Foreign, Commonwealth and Development Office

Citește și: Boris Johnson și-a anunțat oficial demisia: „Îmi pare rău că renunț la cel mai bun job din lume”