Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Este foarte posibil să venim cu Legea Pensiilor până la sfârșitul anului / Până la sfârșitul lunii octombrie, Comisia dorește să închidă negocierile cu PNRR | AUDIO

Legea pensiilor – foarte posibil să fie aprobată până la sfârșitul anului – anunță premierul Marcel Ciolacu, după discuțiile avute cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Premierul spune că pensiile mici vor crește cu certitudine și că va exista o abordare diferențiată în funcție de venit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este foarte posibil să venim cu Legea Pensiilor până la sfârșitul anului. Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechitățile din interiorul Legii Pensiilor. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au la pensie mai mult decât au avut în activitate. […] Pensiile mici vor crește cu certitudine. Cu pensiile mici va exista totuși o abordare diferențiată în funcție de venit”, a spus Marcel Ciolacu la finalul întrevederii de la Bruxelles cu Ursula von der Leyen.

Premierul a mai adăugat că până la sfârşitul lunii octombrie, Comisia Europeană doreşte să închidă negocierile în ceea ce priveşte PNRR , inclusiv RepowerEu și cererea de plată numărul 3

Şeful Executivului a precizat că la cererea de plată numărul 3 mai avem o singură reformă de îndeplinit: pensiile speciale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Până la sfârșitul lunii octombrie, Comisia dorește să închidă negocierile în ceea ce privește PNRR, negocierea PNRR, cererea de plată numărul 3, cât și RepowerEU”, a spus Marcel Ciolacu.

„Sunt ferm convins că vom depune mult mai devreme. Noi la cererea de plată numărul 3 mai avem o singură reformă de îndeplinit: pensiile speciale. Sunt ferm convis că în maxim o săptămână se vor termina și aceste negocieri”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Marcel Ciolacu: Am anunțat că nu sunt de acord cu creșterea TVA-ului peste 19%. Comisiile tehnice vor discuta și săptămâna viitoare | VIDEO