Confidenţialitate

Marcel Ciolacu: Creșterea salariilor din Educație va fi aplicată pornind de la creșterea salariului debutantului la salariul mediu brut pe economie

Liderul PSD – Marcel Ciolacu – a transmis miercuri, 7 iunie 2023, într-o postare pe Facebook, că viitorul Guvern al României va aplica creșterea salariilor din Educație pornind de la „creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie”.

„Ne aflăm într-un moment în care fiecare zi de întârziere poate afecta viitorul unei generații întregi de copii. Sute de mii de elevi și părinții lor trăiesc în continuare cu teama că nu își vor putea da examenele. Acest lucru trebuie să înceteze”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum”

„Mi-am luat astăzi angajamentul alături de liderul PNL, Nicolae Ciucă, că viitorul Guvern va pune în aplicare creșterea salariilor din Educație având ca bază creșterea salariului profesorului debutant/ asistentului universitar la nivelul salariului mediu brut pe economie”, a mai scris liderul PSD.

„În ședința de Guvern de mâine, acest angajament va fi transpus sub forma unui Memorandum care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ministrul Muncii, despre legea salarizării: Principiul de la care plecăm în construirea grilei de salarizare, pornim de la salariul mediu brut pentru debutant | AUDIO