Confidenţialitate

Marcel Boloș: România nu va pierde niciun leu din tranșa a II-a din PNRR. În cel mai rău caz vor fi suspendați 140 de milioane de euro, dar nu pierduți | VIDEO

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, spune la Europa FM că România nu va pierde niciun leu din tranșa a doua a PNRR. El recunoaște că au fost niște probleme de natură tehnică, pe cale de a fi rezolvate, și că săptămâna viitoare vom avea răspunsul de la Comisia Europeană. În cel mai rău caz – spune ministrul Boloș – o sumă de 140 de milioane de euro va fi suspendată, până la remedierea problemelor constatate, nicidecum pierdută.

Marcel Boloș: „Nu vom pierde din cererea de plată 2 niciun euro”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Boloș: „Ce pot să vă asigur cu certitudine este că nu vom pierde din cererea de plată doi niciun euro. Vor fi cel mult amânați. Dacă aceste chestiuni de natură procedurală care nu au treabă cu fondul problemei vor fi percepute de către Comisie ca și un motiv pentru plată parțială atunci 140 de milioane de euro le vom avea suspendate, dar nu pierdute”.

Ioana Ene Dogioiu: Suspendate până când?

Marcel Boloș: „Avem termen de 6 luni”.

Ioana Ene Dogioiu: De corectare?

Marcel Boloș: „De corectare”.

Marcel Boloș: „Tranșa a treia din PNRR depinde de reforma companiilor de stat”

În ceea ce privește tranșa a treia de bani de la PNRR, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene spune că aceasta depinde de reforma companiilor de stat. Marcel Boloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Această reformă care se rezumă nu numai la administrarea de patrimoniu, dar și la numirea membrilor în consiliul de administrație va conta de această dată expertiza tehnică a celor care sunt numiți în consiliile de administrație. Din felul în care acești indicatori de perfomanță sunt implementați urmează subvențiile. Nu or să fie toate companiile statului care primesc subvenții, dar or să fie companii de stat care înregistrând perfomanță economică fie continuă investițiile în domeniul de activitate pe care îl au sau dacă nu au investiții statul încasează mai mulți bani”, a explciat Marcel Boloș la Europa FM.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Marcel Boloș, despre supraimpozitare: Pachetul de măsuri va trebui să fie unul mai cuprinzător | VIDEO