Confidenţialitate

Maratonul vaccinării în București: 1.500 de persoane au fost imunizate în 3 ore | GALERIE FOTO

În 3 ore de la deschidere s-au admnistrat 1.500 de doze de vaccin în cadrul maratonului din Capitală, care se desfășoară la Sala Palatului și la Biblioteca Națională.

Premierul Florin Cîțu a spus că astfel de evenimente constituie pași importanți pentru revenirea la normalitate:

”Acest centru va fi deschis până luni, astfel încât să veniți cei care încă nu v-ați vaccinat, se face rapid, ușor, nu stați mult și după aceea veți vedea că începe o altă viață. Și vor mai urma astfel de evenimente pentru că doar așa putem vorbi de un pas important de la 1 iunie, revenirea la normalitate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unul dintre medicii care imunizează în cadrul maratonului este coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Acesta spune că atingerea obiectivului de 5 milioane de persoane imunizate până la finalul acestei luni va permite nu doar ridicarea unor restricții ci va limita și apariția de noi tulpini – mult mai agresive ale COVID-19.

”În momentul în care vom ridica restricțiile să nu avem risc de a reveni iarăși într-o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic. Cu cât vom vaccina mai multe persoane, cu atât masa populațională receptivă la boală va  scădea, cu atât circulația virusului în rândul populației scade, riscul de selectare a tulpinilor virale mutante este mic și în felul acesta beneficiile vaccinării se mențin atât pe perioada imediat următoare cât și pe termen lung”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Foto: INQUAM, Octav Ganea