Confidenţialitate

Doi colonei din Ucraina, arestați după ce ar fi încercat să îl asasineze pe Volodimir Zelenski | AUDIO

Doi colonei ucraineni care ar fi încercat să îl asasineze pe președintele Volodimir Zelenski au fost arestați, anunță serviciul de securitate al Ucrainei. Cei doi ar fi furnizat informații secrete către Federația Rusă. În afară de președinte, ar fi urmat să fie asasinați și alți oficiali ucraineni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei doi militari făceau parte din Administrația Securității Statului, un serviciu de securitate pentru demnitarii de rang înalt. Aceștia ar fi fost recrutați de Federația Rusă să facă parte dintr-o operațiune de asasinare a președintelui Volodimir Zelenski. Atacul terorist ar fi trebuit să fie „un cadou pentru Putin cu ocazia depunerii jurământului”, a transmis Serviciul de Securitate al Ucrainei citat de Ukrainska Pravda.

Serviciul de Securitate Rus ar fi urmat să lanseze un atac cu drone și rachete asupra președintelui Zelenski și altor oficiali pe baza informațiilor furnizate de cei doi colonei ucraineni.

Cei doi colonei au fost arestați sub suspiciunea de trădare și complicitate în vederea comiterii unui atentat terorist.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Olanda: Zeci de studenți au organizat proteste pro-palestiniene în campusul Universității din Amsterdam. Poliția a reținut peste 120 de manifestanți | AUDIO