Confidenţialitate

Maramureș: Angajații Poștei Române cumpără imprimante din banii lor

Personalul oficiilor postale din județul Maramureș se confruntă cu probleme majore din punct de vedere al condițiilor de muncă.

Aparatura cu care lucrează este uzată fizic si moral, iar în unele cazuri lipseste cu desăvârșire. Potrivit vicepreședintelui Sindicatului Lucratorilor Postali din România, Marcel Giurge, s-a ajuns în anumite situații în care salariații și-au cumpărat imprimante second-hand din banii lor pentru că echipamentele Postei Române s-au defectat și nu au fost înlocuite. Asemenea cazuri s-au înregistrat în orașele Sighet, Borșa si Vișeu. Tot ce înseamnă calculatoare, imprimante și scannere au fost achiziționate undeva prin anii 2007-2008.

Cu toate că liderii sindicali au atras atenția ca aparatura cu care se lucrează la ghișee trebuie de urgență înlocuită, acest aspect a fost neglijat. Angajații sunt nevoiti să lucreze în condiții improprii, iar clienții trebuie să stea la cozi interminabile.

S-a ajuns aici din cauza legislației din domeniul achizitiilor publice și a datoriilor acumulate de Poșta Română. Pentru anul acesta în bugetul companiei s-a aprobat achiziția a 1000 de calculatoare și tot atâtea imprimante, însă acestea nu vor asigura necesarul decât funcționarea la nivel de avarie.