Confidenţialitate

Manifestație AUR în Capitală: Circulaţia rutieră, blocată la Piața Victoriei

Circulaţia rutieră a fost blocată duminică, în centrul Capitalei, de cele câteva mii de persoane care iau parte la un protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor.

Cei prezenți au plecat într-un marş de la Piața Universității până la Piaţa Victoriei, notează Agerpres.

Potrivit AUR, protestul din fața sediului Guvernului este autorizat de municipalitate.

Jandarmeria Capitalei a transmis că manifestația trebuie să se încheie la ora 23:00.

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor a declarat, joi, că nu doreşte politizarea “într-un fel sau altul” a mitingului, făcând apel la participanţi să nu se lase provocaţi şi să se delimiteze atunci când există “un semn de violenţă”.

Potrivit lui George Simion, protestele vor continua şi în zilele următoare “dacă e nevoie”, ca ultimă formă prin care Guvernul va lua măsurile necesare ca “să oprească nivelul dobânzii care, odată cu creşterea ROBOR, a devenit foarte mare, să revină la o piaţă reglementată, să demită o parte din miniştri, care s-au dovedit absolut incompetenţi şi, desigur, premierul Ciucă să plece acasă”.

Vineri dimineaţă, Poliția Capitalei a anunțat că, pe parcursul nopţii de joi spre vineri,”mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei”.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a ajuns, în noaptea de joi spre vineri, la secţia de Poliţie.

Agenții rutieri bucureșteni susţin că George Simion a condus cu permisul suspendat. Politicianul se apără și spune că nu i s-ar fi adus la cunoştiinţă, în prealabil, situația carnetului său auto.

Inițial, parlamentarul a refuzat să meargă la audieri, iar de aceea echipajul a fost nevoit să cheme întăriri.

Testele pentru consum de alcool și droguri au ieșit negative.

Politicianul a fost lăsat să plece ulterior.

George Simion ajunsese la Piața Victoriei, unde AUR pregătește un miting în acest weekend.

Tot în Piața Victoriei, polițiștii au depistat un șofer care a condus și oprit un autocar al AUR într-o zonă interzisă. Agenții susțin că un polițist a fost agresat, iar șoferul a refuzat să mute vehiculul.

Autocarul a ajuns în custodia Poliției. George Simion a descris acţiunea ca fiind “ilegală şi abuzivă”.

Potrivit Brigăzii Rutiere, politicianului i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

George Simion a fost protagonist în câteva scandaluri.

În februarie, la dezbaterea unei moțiuni pe tema energiei, liderul AUR l-a bruscat pe ministrul Virgil Popescu la tribuna legislativului. Ulterior, liberalul l-a denunțat pe agresor la Parchet.

Momentul a determinat înăsprirea regulamentului pentru sancționarea acestor acte.

În luna mai, preşedintele Alianței pentru Unirea Românilor a încercat să intre cu forța în sediul unei televiziuni. Paznicii clădirii i-au blocat accesul lui George Simion, apăsând butonul de panică.