Confidenţialitate

Ministrul Popescu depune plângere penală împotriva liderului AUR

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că va depune plângere penală împotriva liderului Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion.

“Campania de hărţuire la adresa mea nu mă intimidează! Astăzi, în aeroport la Viena, unde am fost la cununia civilă a fiicei mele, care s-a căsătorit cu un tânăr austriac, am asistat la o tentativă nemaântâlnită de hărţuire şi intimidare a lui George Simion împotriva mea”, a scris liberalul pe Facebook.

“Nu mă voi lăsa intimidat de acest personaj, de această trompetă Putinistă şi voi merge mai departe pe drumul independenţei energetice a României. (…) Săptămâna viitoare voi depune a treia plângere penală împotriva lui George Simion şi am încredere că până la urmă se va face dreptate”, a adăugat ministrul Energiei.

“Ştiu că România şi Europa trec printr-o perioadă complicată şi este greu să avem încredere că se vor întâmpla lucruri bune. Dar dacă tolerăm acest tip de comportament, mai ales din partea unui parlamentar, nu o să ne faca bine. Poate este timpul să avem o dezbatere serioasă, la nivel de societate, despre limite, comportament agresiv, hărţuire şi ce facem să prevenim. Mie nu imi este teamă, dar mă tem pentru copiii şi familia mea. Pentru că este o graniţa foarte fină de la comportament agresiv verbal la comportament agresiv fizic. Şi la cum s-a putut observa în ultima perioadă, din incidentele pe care le-am trăit cu acest invidid, nu cred ca mai are mult să devină agresiv fizic”, a conchis Virgil Popescu.

George Simion a publicat duminică, pe Facebook, o înregistrare video cu ministrul Energiei, însoţită de textul: „El se jură că nu fură şi l-am prins la Viena…”.

Între cei doi au existat mai multe episoade de conflict. În februarie, la dezbaterea unei moțiuni pe tema energiei, George Simion l-a bruscat pe Virgil Popescu la tribuna legislativului.

Momentul a determinat înăsprirea regulamentului pentru sancționarea celor care fac scandal în Parlament.