Confidenţialitate

Mangalia: Trei secții ale Spitalului Municipal au fost închise după ce mai multe cadre medicale au fost testate pozitiv la COVID-19 | AUDIO

Trei secții ale Spitalului Municipal Mangalia au fost închise după ce mai multe cadre medicale au fost testate pozitiv la infecția cu coronavirus. Potrivit managerului unității, Alina Dan, este vorba de un număr de 19 angajați din cadrul Secțiilor: Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie.

Conform procedurilor legale în astfel de situații, s-au luat toate măsurile sanitare care se impun, informează primăria Mangalia. Astfel, secțiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie și Pediatrie au fost temporar închise, timp de 7 zile.

Internările au fost direcționate către cele mai apropiate unități medicale. „Camera de gardă de la Pediatrie rămâne în continuare deschisă, doar pentru urgențe, în cadrul Pavilionului A”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

Ea a mai precizat că a fost înștiințată conducerea DSP Constanța, cea de la Ambulanță, precum și cea a spitalelor din apropierea Mangaliei, în eventualitatea în care vor fi pacienți care vor avea nevoie de internare pe secțiile respective.

Cele 19 cadre medicale care au fost testate pozitiv la infecția cu coronavirus au simptome ușoare. Spitalul din Mangalia este și suport COVID cu 121 de paturi, însă pacienții sunt internați în Pavilionul B, nu în Pavilionul A unde a apărut focarul.

Sursa foto: Unsplash / John Cameron

Citește și: Spania se alătură statelor care încep vaccinarea cu a patra doză de ser anti-Covid | AUDIO

Autor: Ghiulfer Predescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.