Confidenţialitate

Spania se alătură statelor care încep vaccinarea cu a patra doză de ser anti-Covid | AUDIO

A patra doză de vaccin anti-Covid, autorizată în Spania pentru persoanele vulnerabile. Decizia a fost luată de autorităţile sanitare din această ţară, care se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Omicron a SARS-CoV-2.

A patra doză de ser o vor primi persoanele care au sistemul imunitar compromis: bolnavii de cancer, persoanele care au făcut un transplant sau cele care fac dializă, anunță Ministerul Sănătăţii de la Madrid. Această nouă doză poate fi administrată la cinci luni după cea de-a treia.

Pentru populaţia generală, a treia doză de vaccin va fi accesibilă de acum înainte pentru persoanele de peste 18 ani, nu doar pentru cele de peste 40 de ani aşa cum era până acum.

În plus, booster-ul va putea fi administrat la cinci luni după cea de-a doua doză, nu după jumătate de an aşa cum se proceda până în prezent.

Cu peste 90% din populaţia de peste 12 ani vaccinată cu schemă completă, Spania este una dintre campioanele vaccinării anti-COVID-19 la nivel mondial.

Zilele trecute și Grecia a dat undă verde administrării celei de-a patra doze a unui vaccin anti-Covid pentru persoanele care suferă de boli cronice grave și care au sistemul imunitar slăbit.

Imunizarea cu a patra doză a început și în Danemarca, iar Israelul a început în primele zile ale lui ianuarie imunizarea persoanelor de peste 60 de ani şi personalului medical cu a patra doză de vaccin anti-Covid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: SUA: Curtea Supremă a anulat obligația de vaccinare anti-COVID impusă angajaților din companiile mari | AUDIO