Confidenţialitate

Noile restricții din București, după ce incidența cazurilor Covid-19 a trecut de 3 la mia de locuitori, aprobate de CMB | AUDIO

Restricții noi în Capitală, după ce incidența cazurilor a trecut pragul de 3 la mie. E obligatorie purtarea măștilor medicale chirugicale sau de tip FFP2 atât în aer liber cât și în interior. Măștile textile sau din plastic sunt interzise, a decis Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Potrivit prefectului Capitalei, Alexandra Văcaru, restaurantele și cafenelele vor funcționa în intervalul 5:00-22:00 la 30 % din capacitate, iar cursurile în școlile în care sunt mai puțin de 60% din profesori vaccinați vor trece în regim online.

Ar putea exista restricții si pentru cei care circulă cu mijloacele de transport în comun, dar acestea vor fi luate în calcul în urma unor discuții cu specialiștii din DSP și ISU, spune Alexandra Georgiana Văcaru, prefectul Capitalei.

„Am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor și STB-ul deasemeni a suplimentat. (…) O soluție indirectă este deja stabilită, cu organizarea programului de lucru pe schimburi sau ture tocmai pentru a fluidiza traficul și a evita aglomerarea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Hotărârea Comitetului Municipal București poate fi consultată aici.

Citește și: MAI va cumpăra primele brățări electronice pentru monitorizarea celor care au comis infracțiuni, anuță ministrul Bode | AUDIO