Mâncatul înainte de operaţie ajută la o recuperare mai rapidă

Cei care au trecut printr-o operaţie ştiu că înainte de intervenţie, nu mai pot mănânc nimic cu 12 ore înainte.

Însă lucrurile s-ar putea schimba, medicii britanici descoperind că mâncatul înainte de operaţie este, în realitate, benefic, ajutând la o recuperare mai grabnică şi ferind organismul de complicaţii.

A nu mânca înainte de operaţie şi, de multe ori, şi după, nu face decât să slăbească dramatic organismul, lăsându-l vulnerabil la infecţii. Astfel şi vindecarea organismului vine mai târziu decât în mod normal.

Chirugii britanici susţin că sunt mult mai bune mese abundente în carbohidraţi, mai ales cartofi şi paste, cu 6 ore înainte de operaţie, şi băuturi ce oferă multă energie cu 2 ore înainte de intervenţie.

După operaţie, pacienţii sunt încurajaţi să mănânce cât mai repede posibil şi să se ridice din pat la o zi după intervenţie. Cercetările britanicilor au arătat că această abordare funcţionează, pacienţii având mai puţine complicaţii, iar vindecarea fiind mult grăbită.

Practic sunt create depozite de energie, înainte de operaţie, hrana după intervenţie nefăcând decât să crească imunitatea pacienţilor şi să grăbească recuperarea.