Confidenţialitate

Mall din estul Ucrainei, cu peste 1000 de persoane în interior, bombardat de Rusia | VIDEO

Rachetel Rusiei au lovit un mall din estul Ucrainei. În interiorul complexului comercial erau peste 1000 de persoane, scrie Euronews. Cel puţin două persoane au murit şi alte 20 au fost rănite în atacul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk, a anuntat Kirilo Timoşenko, adjunctul administraţiei prezidenţiale ucrainene. 9 răniți sunt în stare gravă. „Operaţiunile de salvare continuă”, a scris oficialul pe Telegram. În filmările apărute pe rețelele sociale se vede centrul comercial în flăcări, înconjurat de nori groşi de fum, și mai multe autospeciale de pompieri. Guvernatorul regional Dmitro Lunin a denunţat o „crimă de război” şi o „crimă împotriva umanităţii”, precum şi un „act de teroare nedisimulat şi cinic împotriva populaţiei civile”.

UPDATE 19:30. Volodimir Zelenski: Niciun pericol pentru armata rusă. Nici măcar o singură valoare strategică.

„Regiunea Poltava. Kremenchuk. Invadatorii au lovit cu rachete centrul comercial, unde se aflau mai mult de o mie de civili. arde, salvatorii sunt angajați în stingerea incendiului, numărul victimelor nici măcar nu poate fi imaginat.

Niciun pericol pentru armata rusă. Nici măcar o singură valoare strategică. Doar eforturile oamenilor de a trăi o viață normală îi înfurie atât de tare pe invadatori. Rusia continuă să pună neputința sa pe seama cetățenilor obișnuiți. Speranța de adecvare și umanitate din partea ei este inutilă”, a scris Volodimir Zelenski pe Facebook.

UPDATE 18:27. Cel puțin 2 morți și 20 de răniți în urma atacului din Ucraina

Oficialii ucraineni au publicat un bilanț care arată primele cifre din urma atacului asupra mall-ului din Ucraina: 2 morți și 20 de răniți.

Știre inițială

Trupele rusești au bombardat un mall din Kremenchuk, estul Ucrainei, luni seara. În mall se aflau peste 1000 de persoane, conform autorităților ucrainene.

Nu există încă informații despre numărul persoanelor care au murit sau au fost rănite în atac.

Sursa foto: Captura foto / NEXTA Video

Citește și: Rusia, pe punctul de a intra în incapacitate de plată a datoriilor suverane pentru prima dată de la Revoluția Bolșevică | AUDIO