Confidenţialitate

Majorarea voluntară de către firme a salariului minim și reducerea de 50 bani/litru de benzină pentru transportatori, aprobate de Guvern | AUDIO

Firmele care vor majora salariul minim al angajaților cu 200 de lei, nu vor plăti taxe și impozite pentru această sumă. Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care prevede acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru:

„Se aprobă facilitatea temporară a scutirii de plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include aici sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit și contibuții sociale obligatorii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot miercuri, Guvernul a aprobat și proiectul prin care firmele de transport mărfuri și persoane pot primi de la stat o reducere de 50 de bani pentru litrul de carburant. Din nou, Dan Cărbunaru:

„Peste 3.000 de companii vor beneficia de fonduri care totalizează 300 de milioane de lei. Acești bani vor compensa creșterea prețului la carburant, iar actul normativ aprobat azi de guvern stabilește și modalitatea de acordare a acestui ajutor, care va consta într-un grant, valoarea fiind de 50 de bani pentru fiecare litru de combustibil achiziționat, în limita a 400.000 euro pentru fiecare firmă care va beneficia. Repet, 3.000 de companii, aproximativ, se vor înscrie în prevederile acestei hotărâri de Guvern.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin