Confidenţialitate

Majorarea salariului minim, pe masa Guvernului. 3.000 de lei brut este propunerea agreată de coaliție

Majorarea salariului minim începând de anul viitor este joi pe masa guvernului. Propunerea Ministerului Muncii, agreată de coaliție, este ca salariul minim brut să fie de 3.000 de lei de la 1 ianuarie.

Ședința de guvern este programată să înceapă la ora 15:00 la Palatul Victoria. Pe ordinea de zi figurează și Hotărârea privind majorarea salariului minim, de la 2.550 lei în prezent, la 3.000 de lei.

Pe net creșterea va fi cu 339 de lei, de la 1.524 în prezent la 1.863 de lei de la 1 ianuarie.

Și asta pentru că 200 de lei din salariul minim nu vor fi taxați, adică vor intra integral în buzunarul angajaților, fără a se plăti contribuții sociale, de sănătate și impozit.

Sindicatele și patronatele au venit cu propriile variante de majorare a salariului minim, fără a fi însă luate în seamă de guvern.

Potrivit unor surse guvernamentale, se ia în calcul ca facilitatea de 200 de lei netaxați să se aplice salariilor până în 5.000 de lei, cu condiția ca angajatorul să aplice însă o majorare de 450 de lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Guvernul vrea să majoreze pensiile speciale ale militarilor și polițiștilor cu un procent mai mare decât prevede legea