Confidenţialitate

Paznici și angajați de la metrou, sancționați pentru că nu purtau corect masca | AUDIO

Mai mulți paznici de la metrou au fost retrași din activitatea de supraveghere a garniturilor de tren sau chiar li s-a desfăcut contractul de muncă, pentru că nu purtau masca în mod corect, a spus la Europa FM, directorul Metrorex, Gabriel Mocanu.

Deciziile au fost luate de conducerea firmelor unde lucrau aceștia, în urma sesizărilor primite de la călători.

Gabriel Mocanu: „Am sesizat conducerile firmelor de pază, aceștia au fost retrași sau li s-a desfăcut contractul de muncă. Este o problemă de conduită civică și de abordare a fiecăruia dintre noi”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe baza reclamațiilor primite de la călători, au fost sancționați, cu avertisment și salariați ai Metrorex, dar și angajați ai firmelor de curățenie, spune directorul Metrorex, care amintește că au fost și incidente între personalul de pază și călători care au refuzat să poarte mască:

„Foarte mulți ne-au scris pe site și au semnalat cu dată, oră, minut, inclusiv asupra unor paznici dar și salariați de-ai noștri, au fost unul sau două cazuri, au fost câteva fotografii și s-au făcut cercetări, aplicându-se avertisment, sancționarea salariaților noștri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De când a început pandemia, personalul de pază de la metrou trebuie să verifice dacă toți călătorii poartă corect masca. Sancțiunile le pot da doar polițiștii, spune directorul Metrorex.