Confidenţialitate

Mai multe explozii puternice s-au auzit în apropierea unei baze militare aeriene rusești din Crimeea | VIDEO

Mai multe explozii puternice au fost auzite de martorii locali din apropierea unei baze aeriene militare rusești de la Novofedorivka, în vestul Crimeei. Martorii au mai declarat pentru Reuters că au văzut și un fum negru și gros din direcția respectivă, relatează The Guardian.

 

UPDATE 17:46. 3 persoane au fost rănite, conform serviciilor de urgență din Crimeea

Serviciile de urgență din Crimeea au declarat că trei persoane au fost rănite în urma exploziei, deși ministrul Apărării a declarat anterior că nu au existat victime, relatează The Guardian.

Liderul Crimeei ocupate, Serghei Aksyonov, a declaat că este „prea devreme” pentru a vorbi despre victime, adăugând că medicii lucreză la fața locului.

UPDATE 17:12. Guvernatorul rus din Crimeea, Serghei Aksyonov: Situația este în curs de clarificare

Guvernatorul rus din Crimeea, Serghei Aksyonov, a declarat într-o postare pe canalul său Telegram că a mers în zonă și că „circumstanțele sunt în curs de clarificare”.

Un consilier al lui Aksyonov a confirmat că au avut loc explozii, dar a refuzat să comenteze posibilele cauze, au relatat agențiile de presă ruse, scrie The Guardian.

UPDATE 16:59. Autoritățile din Crimeea ar fi confirmat exploziile din regiune

Autoritățile din Crimeea ar fi confirmat exploziile din regiune, însă nu au oferit foarte multe detalii despre acestea.

Oleg Kryuchkov, consilier numit de Kremlin pe lângă autoritățile din Crimeea, a scris pe Telegram că: „Până acum pot doar să confirm faptul că au avut loc mai multe explozii în zona Novofedorivka. Vă cer doar să așteptăm rapoartele oficiale”, relatează The Guardian.

BBC relatează că Yuri Kotenko, comandant militar pro-rus, a declarat pe canalul său de Telegram că au avut loc 10 explozii, aproximativ.

„La 20 de kilometri de Novofedorivka ferestrele tremură și alarmele mașinilor sună”, a spus acesta.

UPDATE 16:48. VIDEO cu momentul exploziei de la baza aeriană rusească din vestul Crimeei

Marți, 9 august 2022, locuitorii din Novofedorivka – un sat din vestul Crimeei – au auzit în decurs de un minut mai multe explozii puternice din direcția unei baze militare aeriene rusești.

Știre inițială

Cel puțin 12 explozii de intensitate variabilă au fost auzite în decurs de un minut. Trei dintre ele au fost deosebit de puternice, declanșând scântei și fum, scrie Sky News.

Rodion Miroshnik, ambasador în Rusia al autoproclamatei Republici Populare Luhansk, a transmis un mesaj pe Telegram cu două videoclipuri și o imagine a aparentelor explozii, însoțite de mesajul:

„Locuitorii din Crimeea raportează explozii în apropierea satului Novofedorivka. Prima explozie a avut loc în jurul orei locale 15:00. Au mai avut loc câteva după ea. Nu se știe dacă există victime”.

Sursa colaj foto: Telegram / NEXTA LIVE

Citește și: Antony Blinken a anunțat un nou sprijin militar pentru Ucraina, în valoare de 1 miliard de dolari | AUDIO