MAI: Apele se retrag, pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor inundațiilor

Ministerul Afacerilor Interne informează că situaţia în ţară revine la normal şi în prezent mai sunt evacuate preventiv, la rude, 77 de persoane din oraşul Băbeni – cartierul Băbeni, judeţul Vâlcea.

„Situaţia în ţară revine la normal – avertizările de fenomene meteorologice periculoase au încetat. O parte din forţele MAI rămân în teren pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor. În judeţele afectate de inundaţiile din ultimele zile situaţia începe să redevină la normal, după ce începând de aseară precipitaţiile s-au redus în intensitate fiind ridicate codurile galben şi portocaliu de precipitaţii abundente. La acest moment, situaţia operativă centralizată la nivelul MAI, prin Centrul Naţional de Conducere Integrată, nu evidenţiază cazuri de persoane care să fie izolate, blocate sau care să necesite intervenţia de urgenţă a salvatorilor. Potrivit raportării distribuitorilor de energie, nu se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică”, se arată într-un comunicat al MAI.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore efectivele MAI au acţionat cu toate mijloacele tehnice avute la dispoziţie pentru evacuarea apei din case, subsoluri, curţi, precum şi pentru decolmatarea fântânilor inundate.

Pompierii, jandarmii şi poliţiştii vor rămâne în teren, în sprijinul populaţiei până la înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidro-meteorologice, se mai arată în comunicat.

De-asemenea, zeci de pompieri au acționat pentru limitarea efectelor ploilor în Argeș, județ care s-a aflat sub cod roșu de inundații .

Mai multe gospodării din 10 localități au fost inundate și a fost necesară folosirea a 11 autospeciale și 16 motopompe.

Foto- Nicoleta Ene

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS