Luminile Turnului Eiffel vor fi stinse la miezul nopţii, în memoria victimelor din Manchester

Luminile Turnului Eiffel vor fi stinse simbolic marţi, la miezul nopţii, în semn de omagiu adus victimelor atentatului terorist din Manchester, în urma căruia 22 de tineri au murit, a anunţat Anne Hidalgo, primarul Parisului, citată de AFP.com.

Atentatul, comis de un bărbat care a detonat un dispozitiv exploziv în interiorul Manchester Arena la finalul unui concert susţinut de cântăreaţa pop americană Ariana Grande, a făcut 22 de victime şi 59 de răniţi.

Acest omagiu simbolic adus victimelor unor atentate este adoptat cu regularitate de Primăria din Paris. Turnul Eiffel şi-a stins luminile după atentatele jihadiste din 13 noiembrie 2015 la Paris, în semn de sprijin pentru locuitorii din Alep, în decembrie 2016, şi ca un omagiu adus victimelor recentelor atentate islamiste comise la Londra, Sankt Petersburg şi Stockholm.

”Parisul va aduce în această seară un omagiu victimelor, stingând în mod simbolic luminile Turnului Eiffel la miezul nopţii. Pentru că, atacând Manchester, teroristii au vrut să atace valori comune, care sunt şi ale noastre: ataşamentul nostru nestrămutat pentru democraţie, libertate, umanism şi coabitare”, a precizat primarul din Paris.

”În faţa acestei ameninţări oarbe şi persistente, oraşele au datoria de a face front comun”, a adăugat Anne Hidalgo, care şi-a exprimat sprijinul faţă de ”numeroasele victime – copii, tineri şi părinţii lor -, care au fost loviţi de terorism”.

”Vreau să le transmit că parizienii, care au trecut printr-o astfel de încercare, sunt alături de ei!”, a adăugat primarul din Paris.

Ea a porecizat că manifestările şi concertele prevăzute la Paris în următoarele zile ”vor fi bineînţeles menţinute”.

”Este o manieră a de monstra că suntem în picioare şi că modul nostru de viaţă de nezdruncinat. Este cel mai bun răspuns posibil în faţa acelora care sunt ghidaţi doar de fanatism şi de ură”, se afirmă în comunicatul Primăriei din Paris.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS