Confidenţialitate

Ludovic Orban: De marți, unitatea modulară de la Elias poată să primească pacienți | AUDIO

Spitalul modular pentru pacienţii cu COVID-19 – construit de Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă” – va putea primi pacienți la Terapia Intensivă începând de marți, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Această unitate modulară are 38 de locuri pentru bolnavii Covid-19 şi este amplasată în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti.

E vorba de 14 paturi pentru pacienţi în stare gravă, 14 pentru pacienţi în stadii intermediare şi 10 locuri pentru pacienţi suspecţi de COVID-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a mulţumit celor 250.000 de români care, alături de firme, au donat pentru ridicarea acestui spital modular.    

În cursul zilei de sâmbătă, Departamentul pentru Situații  de Urgență a dotat unitatea modulară cu aparatura necesară pentru tratarea bolnavilor de COVID-19: ventilatoare, injectomate şi monitoare.

Unitatea va funcţiona ”ca o secţie separată, externă” a Spitalului Elias.  În ceea ce priveşte personalul necesar pentru această structură, e nevoie de cel puţin 12 cadre medicale pe tură: patru medici anestezişti şi opt asistenţi.

Managerul Spitalului, Mugur Ardelean şi premierul Ludovic Orban:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În spitalele din Bucureşti, de vineri nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.