Confidenţialitate

De marţi, pacienţii bolnavi de COVID-19 ar putea să fie primiţi în spitalul modular pentru pacienţii cu COVID-19, construit de Asociaţia “Dăruieşte Viaţă”

La o zi după ce Raed Arafat anunța că nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru bolnavii de Covid-19 în București, iar fondatoarele Asociaţiei “Dăruieşte Viaţă” atrăgeau atenția că spitalul modular construit în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti este gata, dar nu este introdus încă în circuitul ATI pentru bonalvii de Covid-19, Guvernul intervine.

În cursul zilei de sâmbătă, DSU a donat aparatură necesară pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în această unitate. În ceea ce priveşte unitatea modulară de la Elias, premierul a explicat că aceasta are 38 de paturi: 14 pentru pacienţi în stare gravă, 14 pentru pacienţi în stadii intermediare şi 10 pentru pacienţi suspecţi de COVID-19.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că speră ca, de marţi, pacienţii bolnavi de COVID-19 să fie primiţi în secţia modulară construită în curtea Spitalului Elias.

”Mulţumesc Asociaţiei Dăruieşte viaţă, doamnei Oana Gheorghiu, doamnei Carmen Uscatu, celor 250.000 de români care au participat la sistemul de donare prin sms şi sutelor de firme care au contribuit la realizarea acestei secţii modulare.

Împreună cu domnul Raed Arafat, am luat decizia de a aloca rapid, din stocul de rezervă, toate echipamentele necesare pentru a asigura punerea în funcţiune cât mai rapid a acestei secţii externe, astfel încât, de săptămâna viitoare sperăm ca, de marți dimineață, să poată să primească pacienți care necesită tratare la secția de terapie intensivă”, a declarat azi Ludovic Orban, în timpul unei vizite în spitalul modular construit în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Bucureşti.

889 de noi cazuri au fost anunțate sâmbătă. Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.