Confidenţialitate

Fără locuri la Terapie Intensivă în București | Pacienții în stare gravă, trimiși spre alte unități

În spitalele din București nu mai sunt locuri disponibile în secțiile de Terapie Intensivă destinate pacienților confirmați cu virusul SARS COV 2.

Ultimele locuri au fost ocupate vineri, 17 iulie, confirmă autoritățile sanitare.

Unii pacienți aflați în stare gravă sunt trimiși spre alte spitale care mai au locuri. În București, numărul de cazuri confirmate a ajuns astăzi la 4.172.

Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCI) caută acum soluții pentru perioada imediat următoare, a declarat secretarul de stat Raed Arafat pentru biziday.ro. Un singur loc la Terapie Intensivă ar urma să fie disponibilizat în orele următoare, după ce unul unul dintre pacienți a decedat azi, dar procedura de igienizare și dezinfecție durează 12 ore, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în secțiile de Terapie Intensivă din toată se aflau vineri, 17 iulie, 273 de pacienți infectați cu SARS CoV-2.

Și în țară situația se agravează. Șeful secției Boli Infecțioase din spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, spune că și în respectiva unitate nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

Doctorul Virgil Musta pentru Știrile ProTV:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unități mobile de Terapie Intensivă (TIR-uri amenajate ca saloane ATI, exact ca în spitale) sunt trimise în țară în zonele în care locurile la Terapie Intensivă s-au ocupat. Astfel de unități mobile au ajuns la Timișoara, Ploiești și Galați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, focarul de Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență din Galați ia amploare. Alte 7 cazuri de infectare în rândul cadrelor medicale s-au înregistrat în ultimele 24 de ore. Infecții cu noul coronavirus au fost confirmate și în mai multe instituții publice.

Corespondenta Europa FM la Galați, Emanuela Turcu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.