Confidenţialitate

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au o întârziere de două luni

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au o întârziere de două luni faţă de grafic, a anuntat Patriarhul Daniel.  Potrivit Agerpres, el a precizat că “pictura bisericii va fi realizată în anii următori”.

Vor fi scrise „undeva” numele celor care vor oferi obiecte de cult şi icoane, a promis capul Bisericii Ortodoxe Romane. La finalul slujbei de Sfântul Andrei,  Patriarhul Daniel şi-a exprimat speranta ca pictura Catedralei Mântuirii Neamului să fie în mozaic, „pentru că este mai durabilă” şi într-o tehnică în care nu va fi totul de aur, ci alb-gălbui, de piatră”.

Patriarhul şi-a exprimat speranţa cA “în 4-5 ani” să fie realizată şi sfinţirea picturii după aceea a Altarului şi a Catapetesmei.

Deja, au fost comandate uşile şi ferestrele, 27 de porţi, şi 392 de ferestre”, urmând să fie comandată şi piatra, de la Vratza (Bulgaria).

Uşile se vor deschide toate, în acelaşi timp, în mod automat. De aceea sunt foarte costisitoare, a anuntat Patriarhul. Sunt uşi de bronz, comandate în Germania, a menţionat el.

Realizarea vitraliilor va constitui a treia etapă a edificării Catedralei Mântuirii, a explicat patriarhul.  „La exterior, biserica va fi de culoare albă, dar sub streaşină vor fi pictaţi toţi sfinţii români din toate timpurile”, a punctat Patriarhul Daniel.  Cele 6 clopote vor fi aduse la anul, cel mai mare urmând să sune doar la zile mari, pentru a nu deranja activitatea din Parlament şi din clădirile din jur.

Anul viitor s-ar putea  înălţa clopotniţa. Cel mai mare dintre clopote are 25 de tone: este Clopotul Eroilor Neamului din toate timpurile.