Confidenţialitate

Lucian Bode spune că polițistul care a accidentat două fete în Capitală nu era în misiune urgentă și nu scapă de răspunderea penală | AUDIO

Prima reacție a ministrului de Interne în cazul polițistului care a lovit cu mașina două fetițe în București. Lucian Bode spune că bărbatul se afla într-o misiune, care nu era urgentă și că nu este scutit de răspunderea penală.

În urma accidentului, una dintre fete a murit, iar celalaltă a fost spitalizată. Agentul este acum cercetat sub control judiciar. Polițistul era într-o misiune la solicitarea celor de la evidența populației. Mai precis, verifica la domiciliu anumite persoane, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

Chiar și dacă ar fi fost o misiune de urgență, tot era obligat să fie atent dacă e vreun pieton pe trecere:

„Cel care conduce o mașină a poliției are obligația să circule cu prudeță și este scutit doar de partea contravențională, nu și de răspunderea penală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucian Bode s-a declarat șocat de imaginile în care polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fetița care a murit mai este în viață:

„Pentru mine, imaginea și mai ales comentariile cum că polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăiește au fost la fel de șocante ca și accidentul în sine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Salvatorii au venit în mai puțin de 8 minute de la apel, spune Lucian Bode. Polițistul a cerut de ai multe ori ajutor de la 112, arată înregistrarea audio a apelurilor, făcută publică de Antena 3.

Şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, spune că polițistul a făcut anul trecut cursuri de conducere defensivă:

„Pregătirea a existat atât pe linie practică cât și teoretică. Pot confirma că anul trecut, în luna august, a făcut o pregătire pe conducere defensivă la una din școlile noastre de agenți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Se face acum o verificare privind întreaga pregătire a polițistului, care a fost recrutat din sursă externă. Iar în ultimele zile la Ministerul de Interne a început o analiză privind modul în care se fac aceste recrutări. Lucian Bode:

„Suntem obligați să recurgem la această procedură de selecție, de recrutare din sursă externă, pentru a acoperi acest deficit de personal uriaș din Ministerul Afacerilor Interne, aproape 30.000 de funcții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, duminică seară, un bărbat a sunat la 112 și a amenințat că, dacă nu va fi arestat polițistul implicat în accident, va face el dreptate, cu o armă de foc. Polițiștii fac cercetări pentru a identifica persoana care a făcut amenințarea.

Autor: Ani Sandu

Citește și: Ministrul de Interne, după scandalurile cu polițiști: „Pădure fără uscături nu există. Voi continua să dispun măsuri” | AUDIO