Confidenţialitate

Ministrul de Interne, după scandalurile cu polițiști: „Pădure fără uscături nu există. Voi continua să dispun măsuri” | AUDIO

Lucian Bode i-a cerut șefului Poliției Române să evalueze fiecare inspectorat județean de poliție. Ministrul de Interne spune că mulți polițiști sunt în cârdășie cu infractorii și e nevoie de curățenie pentru ca tragedii precum cea din Bolintin Vale să nu se mai întâmple.

Săptămâna trecută, un om a fost omorât, după ce a fost lovit în cap cu o piatră. Autorul faptei, un bărbat de etnie romă, era cunoscut în orașul Bolintin Vale din Giurgiu pentru scandalurile pe care le provoca.

După tragedia de la Bolintin Vale, ministrul de Interne, Lucian Bode, promite curățenie în poliție:

„Am dispus șefului Poliției Română să realizeze de urgență o evaluare managerială la nivelul fiecărui inspectorat județean de poliție care să vizeze identificarea tuturor problemelor care pot conduce la situații similare celei de la Giurgiu. Voi continua să dispun măsuri care să ducă la o curățenie în propria noastră ogradă. Păduri fără uscături nu există.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Lucian Bode a amintit că în orașul Bolintin Vale, din 15.000 de locuitori, numai 15% reprezintă populație activă, cu loc de muncă. Cei mai mulți fac bani din infracțiuni:

„Această tragedie a scos la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an. Resurse umane insuficiente, câteodată s-au dovedit slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală, câteodată în cârdășie cu infractorii de la nivel local.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Zeci de locuitori din Bolintin Vale au protestat în stradă, după uciderea unui șofer de microbuz de către o persoană de etnie romă. În urma unui scandal, bărbatul a fost lovit în cap cu o piatră și a decedat la spital. Localnicii le-au cerut autorităților să ia măsuri pentru că nu se simt în siguranță din cauza infractorilor din localitate.

În urma tragediei din Bolintin Vale, șeful Poliției Giurgiu a fost înlocuit.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Polițistul din București care a lovit cu mașina două fete a cerut de mai multe ori ajutor prin 112 | AUDIO