Liza Minnelli îşi vinde colecţia de opere semnate de Andy Warhol

Artista Liza Minnelli a decis să îşi scoată la licitaţie colecţia de opere de artă semnate de Andy Warhol, estimată la 40 de milioane de dolari, potrivit contactmusic.com.

Multe dintre cele 22 de opere ce alcătuiesc această colecţie, inclusiv portrete ale Lizei Minnelli, ale mamei sale – actriţa Judy Garland – şi ale tatălui ei – regizorul Vincente Minnelli -, au decorat apartamentul din New York al vedetei americane.

Liza Minnelli a decis să îşi vândă colecţia de artă după ce şi-a vândut acel apartament newyorkez, anul trecut.

Potrivit New York Post, colecţia a fost evaluată la 40 de milioane de dolari.

Vestea despre această licitaţie a alimentat zvonurile potrivit cărora Liza Minnelli ar întâmpina dificultăţi financiare, însă agentul de presă al artistei, Scott Gorenstein, a negat aceste afirmaţii: ”Ca orice colecţionar entuziast, Liza Minnelli explorează întotdeauna noi oportunităţi”.

Scott Gorenstein a respins şi speculaţiile apărute în presa internaţională potrivit cărora Liza Minnelli ar fi luat decizia de a se muta la Los Angeles pentru că ar fi bolnavă: ”Liza este perfect sănătoasă şi, recent, a sărbătorit împlinirea vârstei de 70 de ani alături de familie şi de prieteni, în casa ei din Beverly Hills”.

Andy Warhol (6 august 1928 – 22 februarie 1987) a fost un grafician, fotograf, pictor şi realizator de filme american, personalitate a curentului artistic pop-art. Operele sale se vând la licitaţiile de artă cu sume exorbitante.

Liza Minnelli, născută pe 12 martie 1946 la Los Angeles, este fiica actriţei Judy Garland şi a regizorului Vincente Minnelli. Liza Minnelli este considerată o legendă a showbizului american. A câştigat un premiu Oscar, două Globuri de Aur, un premiu Emmy, trei premii Tony şi un premiu Grammy, alături de numeroase alte trofee şi distincţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS