Confidenţialitate

Boris Johnson: „Liz Truss și guvernul său vor face tot posibilul ca oamenii să treacă peste această criză” | VIDEO

Boris Johnson și-a susținut marți dimineața discursul de rămas bun, în fața pupitrului de pe Downing Street. După discurs, Johnson se va întâlni cu Regina Marii Britanii pentru a-și prezenta demisia. Luni, 5 septembrie 2022, Liz Truss a primit voturile favorabile pentru șefia Partidului Conservator. De asemenea, Liz Truss va fi numită marți, 6 septembrie 2022, în funcția de premier al Marii Britanii.

Boris Johnson: „Azi îmi voi prezenta demisia în fața Reginei”

În câteva ore mă voi întâlni cu Majestatea Sa, Regina, pentru a-mi prezenta demisia. Partidul Conservator și-a ales un nou lider, iar pe ușa aceea neagră și lăcuită din spatele meu va intra un nou prim-ministru care va face cunoștință cu o administrație fantastică: oamenii care au făcut posibil BREXIT-ul, oamenii care s-au mișcat rapid și eficient în lupta cu COVID-ul, oamenii care au livrat armament în Ucraina rapid”, a spus Boris Johnson.

Știu că Liz Truss și guvernul vor face tot posibilul pentru a-i ajuta pe oameni să depășească această criză. Vom reuși. Și dacă Putin crede că poate reuși prin șantaj și prin amenințarea britanicilor, se înșală profund”, a mai spus Boris Johnson.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Predare de ștafetă la Londra: Liz Truss preia șefia guvernului de la Boris Johnson