Confidenţialitate

Liviu Pop: „Rezist în fața statului paralel”

Teoria „Statului paralel și ilegitim”, oficializată la ședința de vineri a conducerii PSD de la Băile Herculane, a devenit noua temă a partidului de guvernământ.

Dacă Liviu Dragnea a evitat să spună explicit ce înțelege prin acest „stat paralel” care ar folosi bani publici pentru a intimida și șantaja decidenți politici, în interiorul partidului au început să curgă definițiile.

Bineînțeles, atât pro, dar și contra teoriei lui Liviu Dragnea.

„Preluarea controlul asupra puterii politice” – așa descrie vag rezoluția votată în unanimitate în conducerea PSD scopul dușmanului fără nume și prenume al partidului de guvernământ.

Puși în situația de a descrie cine îl întruchipează, PSD-ișii dau răspunsuri din cele mai diverse, în funcție de tabăra din care fac parte.

Primul care a întărit public teoria lui Liviu Dragnea este ministrul Educației. Iată cum descrie Liviu Pop statul paralel:

„Acei oameni care cheamă la audieri anumiți oameni ai ministerului și încearcă să afle de la ei informații despre alți oameni ai ministerului. Sunt unii pe la București și alții pe la Mureș. Și stați liniștiți că rezist, oricât inistă ei să mă determine să nu rezist. Și nu voi ceda. În momentul în care lucrurile se vor precipita voi ieși și cu declarații. Până atunci, îi las să se agite în zona lor a statului paralel. Și sper să nu tranforme Ministerul Educației  Naționale într-un serviciu al Direcției Naționale Anticorupție”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă ministrul Educației spune că rezistă în fața DNA, colegul său de partid, europarlamentarul Cătălin Ivan, vede rezistența mai degrabă în interiorul PSD, ca opoziție față de Liviu Dragnea.

Eu cred într-un stat paralel din care Liviu Dragnea face parte. Statul paralel al celor îmbogățiți din bani publci, al celor care fac parte din rețele traspartinice de jefuire a statului român. Eu cred că exită un stat paralel care se află în spatele TelDrum, de exemplu. Eu zic că asta este statul paralel. Avem o pupulație foarte săracă și câțiva extrem de bogați, care parte din toate partidele politice și care trăiesc foarte bine”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Teoria statului paralel a fost lansată public mai întâi de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care l-a asociat cu această idee pe președintele Klaus Iohannis.