Confidenţialitate

Lista fiscului privind datoriile persoanelor fizice, contestată

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, contestă lista persoanelor fizice cu datorii la stat. În documentul publicat de ANAF apare și numele lui Cătălin Predoiu cu datorii de 24.393 de lei. Numai că, liderul PNL București susține că și-a achitat dările către stat la începutul lunii mai.

Într-o postare pe Facebook, Cătălin Predoiu a cerut fiscului să facă rectificări în acest caz.

„Înţeleg că ANAF s-a grăbit să mă pună pe o listă de debite la buget, îi rog să citească chitanţa pentru încasare de impozite, taxe şi contribuţii seria TS701 nr.20100194378 din 6.05.2016, repet, 6.05.2016 şi să rectifice eroarea. Nu pretind scuze, ştiu cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari. Atât, deocamdată”.

Pe lista datornicilor mai apar și alți candidați la alegerile locale din 5 iunie.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, candidatul PSD pentru un nou mandat, se află pe primul loc în lista de persoane fizice cu datorii la stat, cu restanţe totale de aproape 232,07 milioane de lei.

Și primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie are datorii la Fisc de 87.540 de lei. Marian Vanghelie, trimis în judecată pentru fapte de corupție, candidează din nou la Primăria Sectorului 5.

Lista fiscului a fost contestată marți și de Elena Băsescu, fiica fostului președinte. Elena Băsescu susține că a achitat datoria de 4.557 de lei către fisc, dar situaţia ei a rămas neactualizată.

“Datoria invocată de ANAF este o eroare a acestei instituţii. În 2014, pe vremea când eram europarlamentar, aveam domiciliul în Sectorul 2. Acum, am domiciliul în Sectorul 1. Situaţia a apărut pentru că ANAF-ul nu a făcut transferul informaţiei între Sectorul 2 şi Sectorul 1. Mai mult, cu circa 30 de zile în urmă, am fost personal la ANAF Sector 1 şi ANAF Sector 2, făcând, cu documente, proba achitării obligaţiilor.
Din păcate, până la această oră, nu s-a făcut operarea datelor. Închei, spunând că nu am niciun fel de datorie la stat.
N.B. Plata s-a făcut prin terţ plătitor, conform regulilor Parlamentului European”, susţine Elena Băsescu pe Facebook.