Liderii social-democraţi, în ședință de urgență după condamnarea definitivă a lui Dragnea

Conducerea Partidului Social-Democrat se reunește, luni, într-o ședință de urgență care urmează condamnării definitive a liderului Liviu Dragnea la închisoare cu executare.

Ședința se desfășoară la sediul din Băneasa al formațiunii.

Surse politice spun că premierul Viorica Dăncilă ar urma să își asume în fața colegilor conducerea interimară a PSD.

La o zi după înfrângerea suferită de social-democrați în alegerile europarlamentare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, găsindu-l vinovat de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu consideră că Partidul Social Democrat trebuie să recunoască decizia luată de Justiţie în privinţa preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. În opinia social-democratei, trebuie găsite soluţii pentru a merge mai departe, ca partid aflat la guvernare.

În schimb, deputatul social-democrat Cătălin Rădulescu califică drept “o execuție clară” condamnarea a lui Liviu Dragnea.

Prin vocea prim-vicepreședintuli Raluca Turcan, PNL susține că plenul Camerei Deputaților trebuie convocat de urgență pentru înlocuirea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al acestui for.

Reprezentanții Alianței USR-PLUS au afirmat că sentința în cazul lui Liviu Dragnea confirmă faptul că penalii nu au ce căuta în funcții publice.

Uniunea Salvați România anunță că va începe, în zilele următoare, negocierile în Parlament pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, a anunţat, luni, preşedintele partidului, Dan Barna.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS