Andronescu, despre condamnarea lui Dragnea: PSD trebuie să recunoască decizia instanței

Ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu consideră că Partidul Social Democrat trebuie să recunoască decizia luată de Justiţie în privinţa preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

În opinia social-democratei, trebuie găsite soluţii pentru a merge mai departe, ca partid aflat la guvernare.

“Trebuie să judecăm la rece şi să ne gândim. Să recunoaştem rezultatul alegerilor fără niciun fel de rezervă şi sigur să recunoaştem decizia pe care justiţia a luat-o”, a afirmat Ecaterina Andronescu, la sediul central al PSD, unde este programată o şedinţă de urgență.

Întrebată cum a ajuns PSD în această situaţie, ea a răspuns: “Aici este foarte trist răspunsul. Probabil cu anumite greşeli care s-au repetat, care s-au amplificat. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovaţii. Acum trebuie să găsim soluţiile care trebuie să reechilibreze partidul, un partid care se află la guvernare”.

Ecaterina Andronescu a susţinut că “a revenit cumva în PSD pentru sistemul de educaţie”.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS