Liderii partidelor parlamentare, aşteptaţi la Cotroceni cu propuneri pentru postul de premier

Şeful statului aşteaptă la consultări liderii partidelor parlamentare, luni după-amiază, pentru desemnarea unui nou premier.

Startul discuţiilor se va da la ora 15.00.

Întâia delegaţie primită de Klaus Iohannis va fi cea a coaliţiei PSD-ALDE, care – de altfel – l-a debarcat pe Sorin Grindeanu de la cârma guvernului, săptămâna trecută.

La momentul respectiv, şeful PSD, Liviu Dragnea, spunea că are o listă cu 4 variante de premier. Cea finală ar urma să fie oficializată luni, înainte de a merge la Cotroceni, pentru întrevederea cu preşedintele.

Social-democrata Ecaterina Andronescu se declară covinsă că dintre colegii care, din motive sentimentale, l-au susţinut pe Sorin Grindeanu în gestul său de rebeliune faţă de actuala conducere, vor vota un guvern PSD.

La rândul său, Olguţa Vasilescu este de părere că propunerea va primi girul legislativului, invocând ceea ce a numit tertipuri parlamentare.

Noua conducere PNL s-a consultat, în weekend, cu organizaţiile din ţară pentru a stabili strategia politică. Liberalii au considerat că rezultatul moţiunii a arătat că PSD şi ALDE au pierdut majoritatea absolută în legislativ obţinută după alegerile de anul trecut, depinzând în prezent de susţinerea grupului minorităţilor.

Şeful Partidului Mişcarea Populară, fostul preşedinte Traian Băsescu, spunea aseară că formaţiunea sa va face o propunere de premier, dacă PNL va merge fără.

Uniunea Salvaţi România ar susţine un guvern al opoziţiei, dacă ar obţine portofoliul Justiţiei.

După vestea destituirii, Sorin Grindeanu îşi exprima speranţa că situaţia sa nu se va repeta peste jumătate de an, recomandându-i celui care îl va urma la Palatul Victoria să nu aibă încredere în Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS