Confidenţialitate

Liderii NATO oficializeză miercuri la Madrid creșterea Forței de Reacție Rapidă a Alianței. Mircea Geoană: „Rusia înțelege mai bine limbajul forței” | AUDIO

Liderii NATO oficializează astăzi, la summitul de la Madrid, creșterea Forței de Reacție Rapidă a Alianței de peste 7 ori față de cât este acum, de la 40 de mii la 300 de mii de militari.

Forta de Reacție Rapidă a fost activată pentru prima dată de când a fost înființată, în acest an, după ce Rusia a invadat Ucraina. Anca Grădinaru l-a întrebat pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ce vor face acești militari.

Mircea Geoană: „Rusia înțelege mai bine limbajul forței decât alt tip de limbaj”

„Cea mai bună apărare este descurajarea. Cu cât suntem mai puternici, cu atât intențiile agresive ale Rusiei vor fi mai reținute”, a spus Mircea Geoană la Europa FM.

„Rusia înțelege mai bine limbajul forței decât alt tip de limbaj. Acest lucru este o consecință firească a acestui război neprovocat pe care Rusia l-a declanșat”, a adăugat Mircea Geoană.

Mircea Geoană, despre Forțele de Reacție Rapidă ale Alianței: „Sunt într-un grad de alertă ridicat”

NATO are în codul său genetic permanenta adaptare la noi situații strategice”, a mai spus secretarul general adjunct la Europa FM.

Întrebat dacă acești oameni vor fi în alertă tot timpul, Mircea Geoană a spus că: „Ei sunt forțe naționale, predesemnate pentru a face parte din forțele de reacție rapidă și care sunt într-un grad de alertă ridicat. Multe din națiunile NATO au astfel de situații și nu erau arondate către NATO”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Mircea Geoană: „România face parte din noul fond de inovare al NATO”. 2 instituții românești vor deveni centre NATO de testare a unor noi tehnologii | AUDIO