Confidenţialitate

Mircea Geoană: „România face parte din noul fond de inovare al NATO”. 2 instituții românești vor deveni centre NATO de testare a unor noi tehnologii | AUDIO

Două instituții de cercetare românești vor deveni centre NATO de testare și cercetare a unor noi tehnologii, care folosesc inclusiv inteligență artificială. Într-un interviu acordat Europa FM, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, e explicat că cele 2 centre din România vor face parte dintr-o rețea de centre de inovare.

Mircea Geoană: „România face parte din noul fond de inovare al NATO”

„Din România au fost selectate, până acum, un centru de inteligență artificială de la Politehnică și Centrul de Cercetare Spațială și Aeriană ICAS din București”, a spus secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Europa FM.

„Sunt convins că și alte entități similare din România se vor califica pe măsură ce acest lucru se va maturiza. Liderii noștri vor decide și România face parte – și mă bucur că face parte – din noul fond de inovare al NATO”, a mai spus Mircea Geoană.

„Este pe lângă oferta de a testa oameni și startups, idei noi, proaspete în aceste centre de testare și acceleratoare din ecosistemul NATO. Vor avea și o parte de investiție”, a adăugat Mircea Geoană la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Șeful Statului Major al Apărării, la Europa FM: Grupul de luptă al NATO din România va fi operaționalizat până la finalul acestui an | VIDEO