Confidenţialitate

Licitația privind BMW-urile pentru Poliția Română este corectă, spune ministrul Bode. „Cât tupeu să ai să acuzi că s-au făcut specificații cu dedicație?”

Licitația pentru achiziționarea de autospeciale marca BMW pentru Ministerul de Interne este corectă, spune ministrul Lucian Bode în prima sa ieșire publică după izbucnirea acestui scandal.

Ministrul de Interne susține că avizul pentru cumpărarea a 600 de autospeciale BMW a fost dat de ANAF:

„Toată documentația tehnică a fost întocmită, analizată și agreată de către sutructurile de specialitate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Transporturilor primind totodată și girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investițiii. Avizul de conformitate, fără de care nu se putea finaliza licitația, a fost dat de către ANAF. Îmi pare rău că unii vor fi dezamăgiți, dar licitația este corectă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii din Poliție au acuzat o licitație cu dedicație la nivelul IGPR pentru Automobile Bavaria, al cărei șef ar fi apropiat al președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a cerut verificări susținând că este inadmisibil ca numele său să fie tras într-o chestiune care vizează Poliția Română.

Și firma care se ocupa de livrarea mașinilor spune că licitația a fost transparentă.

În urma scandalului, USR a anunțat că depune o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne pe care îl acuză că a dat contractul cu dedicație firmei câștigătoare.

Lucian Bode susține însă că liderii USR știau care sunt specificațiile din acest contract:

„Mă întreb cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Română, Ministerul Afacerior Interne, că au făcut anumite specificații cu dedicația când nu au făcut altceva decât să preia aceste specificații din proiectul tehnic anexă la contractul de finanțare semnat de Ministerul Transporturilor. După momentul semnării contractului, ministerul îl informează Ministerul Fondurilor Europene, așadar contractul ajunge și la domnul Ghinea. Putem vorbi mult despre ipocrizie, despre rea-voință, despre pierderi de memorie, inclusiv despre înțelepciunea zicalei <dacă tăceai, filosof rămâneai >.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, potrivit caietului de sarcini, autospecialele care vor fi cumpărate pentru Poliția Română vor avea o cutie automată 8+1 în trepte. Costul unei mașini este de 32.000 de euro, fără TVA.

Citește și: Poliția Română vrea să cumpere 75 de motociclete de viteză de la BMW, singura firmă care a depus oferta până acum | AUDIO

Foto: Shutterstock