Confidenţialitate

Leo Iorga: ”Dumnezeu mi-a dat viața asta pe care alții n-au trăit-o în șapte vieți” – VIDEO

Leo Iorga s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de 54 de ani, fiind răpus de cancer, după aproape nouă ani în care  a luptat cu boala și a urmat numeroase tratamente, inclusiv în străinătate.

Invitat în luna iunie în emisiunea Clubul de Seară, de la Europa FM, Leo Iorga a fost întrebat dacă este fericit.

“Da și nu. Da, pentru că Dumnezeu mi-a dat viața asta pe care alții n-au trăit-o în șapte vieți. Nu, pentru că n-am destul timp să fac ceea ce aș vrea și destulă formă fizică. Eu sunt fericit pentru că pot trăi de pe astăzi pe mâine și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta”, a fost răspunsul lui Leo Iorga în emisiunea transmisă în direct de Europa FM.

Fost membru al trupelor Cargo, Compact, Schimbul 3, PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, Leo Iorga s-a născut la 2 decembrie 1964, la Arad. A început să cânte la 14 ani ca toboşar (1978), în trupa liceului „Ioan Slavici” (1980-1982). A cântat la trupa Hidro Grup 8 ca toboşar şi solist.

Până în 1985, a colaborat cu grupul Pacific, apoi s-a alăturat trupei Sui Generis din Arad (1985-1987). În 1988, a interpretat solist vocal la grupul Cargo, lansând hiturile „Brigadierii”, „Povestiri din gară”, „Erata”.

Din toamna lui 1988 până în 1996, a fost lead vocal al grupului Compact, în componenţa Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu, formaţie catalogată de Florian Pittiş şi mulţi alţii drept „formula de aur a Compact-ului”.