Confidenţialitate

Leicester City este noua campioană a Angliei

Marea surpriză s-a produs până la urmă în Premier League –  Leichester City a devenit campioana Angliei, cu două etape înaintea finalului de sezon.

Urmăritoarea „vulpilor” – Tottenham nu a reușit să o învingă pe Chelsea, scor 2-2 și a rămas la 7 puncte în spatele formației antrenate de Claudio Ranieri. În partida de la Londra, Tottenham a avut 2-0 la pauză după goluruile lui Harry Kane și Son Heung-Min, dar Chelsea a revenit și a punctat prin Cahill și Eden Hazard.

Leicester are acum 77 de puncte, iar Spurs a rămas cu 70. Fanii micuței echipe din orașul cu 400.000 de locuitori s-au adunat pentru a sărbătorii câștigarea titlului în fața casei lui Jamie Vardy, desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului.

Leicester City a fost aflată aproape la retrogradare sezonul trecut, iar la începutul anului competițional actual avea cele mai mici șanse la casele de pariuri: cotă 5.000/1. Succesul acestei echipe în fața marilor cluburi engleze, ca Manchester United, Chelsea, Manchester City, Arsenal sau FC Liverpool este considerat de BBC “un basm” și “cel mai neașteptat triumf din istoria sportului”.