Confidenţialitate

Legea Uitării Oncologice, aprobată în unanimitate de Camera Deputaților din Italia. Persoanele care au suferit de cancer vor fi protejate în fața discriminări financiare | AUDIO

În Italia, cei care au luptat cu cancerul urmează să fie protejați în fața discriminărilor financiare. O lege în acest sens ajunge la Senat după ce a trecut de deputații italieni cu niciun vot împotrivă. Numită „Legea Uitării Oncologice” aceasta îi va proteja pe cei care au luptat cu boala și vor să beneficieze de credite, asigurări sau alte servicii financiare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În principal, legea prevede că cei care au suferit de cancer și sunt declarați vindecați au dreptul să nu furnizeze informații despre starea lor de sănătate anterioară.

De asemenea, nici investigații în acest sens nu vor mai fi permise din partea instituțiilor bancare.

Potrivit agenției italiene ANSA, legea îi va apăra pe cei care au suferit de boli oncologice de anumite practice abuzive ale instituțiilor bancare.

Legea devenise necesară după ce pacienții care s-au vindecat de cancer aveau dificultăți în a obține un credit, o asigurare, să adopte un copil sau să participe la anumite concursuri pentru un loc de muncă din cauza istoricului medical.

În luna iulie, premierul Georgia Meloni a anunțat că va sprijini textul legislativ, iar acum votul final se va da în Senat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministrul Sănătății, despre reorganizarea CNAS: Un mediu concurențial duce la îmbunătățirea serviciilor. În Israel sunt 4 astfel de instituții publice | AUDIO